Prírodné kúpalisko Rybníky je po rekonštrukcii pripravené na sezónu

05.06.2011 Snina

Snina 5. júna (TASR) - Po dlhých rokovaniach, mesiacoch príprav a výstavby sa 11. júna dopoludnia slávnostne otvoria brány prírodného kúpaliska v rekreačnej oblasti Rybníky pri Snine. „Slávnostné otvorenie letnej a kúpacej sezóny bude mať okrem vedenia mesta v rukách aj zrejme najznámejší brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Mucha a mnoho ďalších pozvaných hostí. Keďže areál je určený najmä na rekreáciu a športové využitie, nemôže pri jeho otvorení chýbať v úlohe krstného otca vynikajúci športovec,“ informovala TASR asistentka primátora Sniny Zuzana Krupa.
Ako dodala, od oficiálneho termínu odovzdania areálu do prevádzky odstraňovala sninská samospráva spolu s dodávateľom stavby zistené nedostatky a pripravovala najmä okolie kúpaliska na jeho užívanie.
„Medzitým bolo osadené moderné detské ihrisko z drevených prvkov, exteriérové fitnes zariadenie, upravené tenisové a multifunkčné ihrisko, ako aj ďalšie zariadenia. Na kúpanie bude možné využiť biobazény s plaveckou časťou, s hĺbkou do 3,5 metra, ale aj s hĺbkou 1,1 až 1,5 metra pre opatrnejších,“ doplnila Krupa.
Rodičia zaiste uvítajú kúpaciu časť pre malé deti v hĺbke do 0,4 metra. Kúpacia sezóna je podľa Prevádzkového poriadku prírodného kúpaliska obdobím, počas ktorého možno očakávať veľký nápor počtu návštevníkov a je určené prevádzkovateľom areálu na kúpanie do 30. septembra príslušného kalendárneho roka. Schválený prevádzkový čas bude od 9.00 h do 21.00 h.
 

Vyberte región